#   Статии
08.12.2021
Благотворителен коледен базар в Бяла

Обединени от една обща кауза Община Бяла, ДГ „Първи юни“, ОУ „Отец Паисий“, ПГССГ –град Бяла, Пенсионерски клуб, Читалище „Пробуда“ и много доброволци организират благотворителен коледен базар, с който ще подпомогнат мечтата на едно семейство за пълноценен живот. Базарът ще бъде открит на 8 декември в 17:00 часа и ще бъде отворен до 9 януари.

В четири къщички (павилиони) ще се предлагат празнична украса, ръчно изработени тематични коледни подаръци, картички, скара, топли напитки и греяно вино.
Каузата, около която всички се обединяват е набирането на средства за лечение на Александър Желев, чиято майка е родом от Бяла -Христина Желева, първият автор, който дигитализира и систематизира историята на града в енциклопедия. Благодарение и на нейният труд бе възможно издаването на „История на Бяла“.
Алекс е на 7 години е диагностициран с „Детски аутизъм“. До момента семейството му е опитало всички налични ресурси за лечение в град Варна, някои от които оказват положителен ефект. В момента Алекс е одобрен за клетъчно лечение, чрез вливане на стволови клетки в Киев, Украйна. Детето се нуждае от 6 вливания, всяко на стойност 20 000 лева, плюс допълнителни средства за път, престой и интензивна терапевтична дейност след вливането.
Сумата е непосилна за семейството. Във Facebook има създадена група Благотворителен онлайн базар "Заедно за Алекс - мечта за пълноценен живот" (https://bit.ly/3lFYQuh).
Всички институции в Бяла се обединяват в организирането на благотворителния базар, а средствата от него ще бъдат преведени по дарителската сметка на Алекс. Нека заедно помогнем на едно семейство да сбъдне мечтата си!

Можете да подкрепите Алекс и с банков превод:
Дарителска сметка в Райфайзен Банк:
Титуляр: ALEKSANDAR ROSTISLAVOV ZHELEV
IBAN: BG35RZBB91551014073914
BIC: RZBBBGSF
КАСИТЕ НА ИЗИПЕЙ: ДАННИ ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация