#   Статии
21.01.2022
Община Бяла създава център за работа с творци и предприемачи от креативните индустрии

В рамките на проект „Креативни центрове/ Развитие на културата и творческите индустрии в Черноморския басейн“ в центъра на град Бяла ще заработи споделено работно пространство за творци и предприемачи от креативните индустрии. Артисти, фотографи, музиканти, скулптури, маркетолози, програмисти ще имат достъп до модерен и функционален споделен офис, в който да разгърнат потенциала си и да превърнат идеите си в успешни продукти.
Общата цел на проекта „CREA CENTERS“ да се създадат и развият структури и мрежи за творци от различни сфери, на културните и творческите индустрии. Проектът предвижда създаването на 5 пространства за съвместна работа на териториите на 5-те партньора по проекта, а именно Чекмекьой (Турция), Кавала (Гърция), Николаевск (Украйна), Констанца (Румъния) и Бяла от българска страна.

Съвместното работно пространство на Община Бяла ще се помещава в сграда, находяща се на централния площад в град Бяла. Сградата е разделена на две части с обща площ от 374 м2 и на разположение на творците ще бъдат заседателна зала, производствена лаборатория – оборудвана с 3D принтер за направа на прототипи, ателие – работилница за художници, споделен офис, две ателиета за ръчни инструменти, конферентна зала, кухненски бокс, кино и фото ателие, музикално ателие, ателие за моден дизайн, машинно ателие складове, съблекални, технически помещения и тоалетни.
Всички ателиета ще бъдат оборудвани с най-съвременната техника.
„С реализирането на този проект целим за създадем благоприятна среда, в която творците да могат да разгърнат потенциала си. Със сигурност този проект ще повлияе много положително и на местната общност. В Бяла има талантливи младежи, които могат да рисуват, имаме почитатели и на фотографията. Последните две години промениха работния процес и сега всеки може да работи от всички точки на света. Вярвам, че проекта ще привлича и туристи, които ще съчетават почивката с работа в нашия Креа център “ – споделя Коста Стоянов, координатор на проекта от страна на Община Бяла.

Желаещите за се възползват от новата услуга, която ще предлага Община Бяла е необходима да изпратят заявка през електронна форма тук: Crea Center - Бяла форма за регистрация

В календара на проекта за заложени и множество събития с цел обмяна на идеи, опит и знание от страна на изявени творци и предприемачи, към такива които предстои да започнат своето развитие в сферата на креативните индустрии.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация