#   Статии
24.02.2022
Арт-пластика ще посреща гостите на входа на Бяла

През 2021 Община Бяла спечели финансиране на проект „Изграждане на съоръжения за туристическа инфраструктура", финансиран по Програма за развитие на селските райони. В рамките на проекта ще бъдат изпълнени следните дейности:

- издигане на паметник на Васил Левски в центъра на града;
- поставяне на метална пластика/арка на входа на град Бяла от посока Варна;
- поставяне на пътеуказателни табели, насочващи към важни обекти в града, и табели с наименование на улиците;

В последния месец активно текат всички дейности по проекта. Започна изграждането на фундамента за паметника, като предварително зоната на работа пред читалището бе почистена и подготвена за строителните дейности.

На 24 февруари бе монтирана основата на металната пластика, която ще посреща всички пътуващи, при влизането им града. Пластиката представлява стилизиран елемент от герба на града. Предвидени са и допълнителни дейности по озеленяване и облагородяване на входа на града.

Туризмът е основен поминък на голяма част от населението на града. Много често туристи са споделяли, че преминавайки през Бяла не подозират колко красив е нашия град. Чрез подобряване на инфраструктурата, прилежащата към главния път Варна-Бургас, оформянето на красиви зелени площи ще се привлече вниманието на транзитно пътуващите.

В рамките на същия проект ще бъдат монтирани 148 пътеуказателни табели по уличната мрежа на града. Те ще бъдат разположени на кръстовищата и освен наименованията на улиците, те ще насочват към важни обекти в града (Община, Музей, Център за спешна помощ и др.)
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация