#   Статии
25.02.2022
Втора акция за събиране на стари дрехи и текстил

Български червен кръст – Бяла и Община Бяла организират втора съвместна акция за разделно събиране на дрехи и текстилни изделия. Всеки желаещ може да направи дарение на чисти и годни за употреба детски, дамски и мъжки дрехи или домашен текстил (чаршафи, завеси). С акцията двете институции целят да насърчат даряването и разделното събиране на текстилни изделия.
Кампанията започва на 1 март и ще продължи до 11 март. В рамките ва всеки работен ден от 9 до 17:00 часа, в бившата ритуална зала на площад „Европа“ ще бъде създаден временен пункт за събиране на даренията. При успешно реализиране и на втората кампанията БЧК ще предостави на Община Бяла контейнер за текстил, който може да се използва от населението на Бяла целогодишно.
За да се включат в кампанията, дарителите трябва да предадат чисти и годни за употреба дрехи и/или домашен текстил. Даренията трябва да бъдат добре опаковани в торби или чували, разделени съответно детски, дамски, мъжки и битов текстил.
Даренията, които са годни за употреба, ще бъдат добавени към кризисния резерв за подпомагане от БЧК на пострадали при бедствия и аварии или за целево подпомагане на хора в нужда. Останалите ще бъдат рециклирани.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация