#   Статии
08.07.2022
Дни на българското кино за втори път в Бяла

Кино изкуството акостира в Бяла. От 13 до 17 юли /от сряда до неделя/ в Бяла ще се проведат „Дни на българското кино“. Пет дни, в които жителите и гостите на града ще имат възможността да се насладят на едни от най-хубавите български филми, излезли на екран през тази година. Прожекциите са с начален час 21:00 часа, а мястото е – Лятно кино – Бяла.

„Избрали сме пет от най-новите български филми, които ще представим на жителите и гостите на града. Нашето Лятно кино е едно от най-хубавите по Черноморието и съм щастлив, че от миналата година вече прожектираме филми тук. Идеята ни е то да продължи да работи и след „Дните на българското кино““ споделя кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов.

„Дните на българското кино“ стартират с безплатна прожекция на филма „В сърцето на машината“, а след това цената на билета е 8 лева за възрастни, а деца до 12 години влизат безплатно. Билети ще се продават на касата на Лятното кино преди всяка прожекция.
Инициативата се организира с подкрепата на Община Бяла и има за цел да подкрепи българското филмово изкуство като се осигури по-широк достъп за зрителите и в по-малките населени места. Нещо повече – всяка прожекция ще има специален гост от екипа на филма, който ще представи лентата и зрителите ще имат възможност да се докоснат до едни от най-любимите български актьори.

Програмата е богата и разнообразна, а емоциите под открито небе са гарантирани:

13 юли /сряда/ „В сърцето на машината“ (2022)
14 юли /четвъртък/ „Петя на моята Петя“ (2022)
15 юли /петък/ „Завръщане 2“ (2022)
16 юли /събота/ „Жълт олеандър“ (2022)
17 юли /неделя/ „Лошо момиче“ (2019)

Бяла има едно от най-хубавите и големи летни кина на Черноморието. Години наред то бе запустяло, а след ремонта бе използване основно за провеждане на концерти в рамките на „Седмицата на морето“. В края на лятото миналата година бе проведено първото издание на „Дни на българското кино“ и интересът към прожекциите под открито небе провокира местната администрация да организира проявата за втори път.

Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация