#   Статии
19.07.2022
Пътуващият фестивал „Лятно театро“ пристига в Бяла

На 23 юли /събота/ в град Бяла ще пристигне единственият по рода си пътуващ фестивал „Лятно театро“, носител на престижната награда „АртАкция на годината: за изкуство с кауза" в категория Сценични изкуства.

Точно в 17:00 ч. на площад „Европа“ фестивалът ще бъде открит, а след това ще започне весела „Лятна игротека“ за малки и големи. След нея ще бъде представена интерактивната изложба „Дигитално мастило“ на VAR Lab, която ще работи през цялото време на фестивалната програма.

След това малчуганите ще могат да се забавляват с „Театрална рециклажница“ - еко работилница за кукли от рециклирани материали. С помощта на нашите гости от „Малка театрална компания“ малчуганите ще могат да изработят кукли по своя собствен дизайн и вкус. Работилницата ще бъде последвана от кукления спектакъл „Каквото направи дядо, все е хубаво“.
Фестивалът ще продължи с и шоу с триметровите сапунени балони „Балон като слон“ на Коле Китанов от театър „Мале Мале“ Ще бъдат демонстрирани впечатляващи номера, сред които са човек, затворен в балон, пушек в балон и дъжд от сапунени мехури.

Специално за родителите е предвидена стендъп комедия с първия български вентролог Димитър Иванов – Капитана и неговата дясна ръка Бай Тъньо. Те ще представят своя спектакъл „Образцов дом“ - весело и уж НЕбюрократично шоу с ценни съвети за намиране на бъдещ работодател и кои професии задължително да се избягват. Учи къде са уловките на брака и как се става семеен по най-безопасен начин. Наръчникът за родители пък включва 12 различни начина за приспиване на дете и трикове за отглеждането му без трайни психически проблеми.

Фестивалът „Лятно театро“, който за първи път гостува в морския град се, организира от „Малка театрална компания“– независима организация, работеща в сферата на сценичните изкуства с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и общинските центрове, част от турнето.

Община Бяла се гордее с богата си събитийна програма, разработена не само с цел популяризиране на града, но и разнообразяване и обогатяване на социалния и културен живот, както на местното население, така и на гостите на града. Богатото разнообразие от различни събития привлича публики от различни аудитории и допринася за още по-приятен престой на гостите на града.

Освен класическия рекреативен туризъм, екипът на Община Бяла се старае да развива и различните видове алтернативен туризъм – културно-познавателен, велотуризъм, а в момента се разработват и маршрути за винен туризъм. Информация за всичко свързано с туризма може да бъде открита на новия Туристически портал на Бяла – www.gotobyala.com.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация