#   Статии
21.09.2022
Детска градина „Първи юни“ - град Бяла започна новата учебна година в обновена сграда

Децата от Детска градина „Първи юни“ – град Бяла започнаха учебната година в обновена сграда с нова зала за игри, ремонтирани занимални и изцяло обновено дворно пространство.

С кратка програма пред родители и гости, тържествено бе открита новата зала за игри, в която дори и през студените дни малчуганите ще имат възможност да играят и да спортуват. Лентата на новото съоръжение бе прерязана от кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов и г-жа Даниела Тодорова – директор на детската градина. Инж. Ненов пожела на децата много весели дни, изпълнени с игри и знания. Да се радват на новите придобивки и играчки, и да ги пазят. Кметът благодари на всички родители за разбирането и търпението по време на ремонта.

Ремонтът на детското заведение е в рамките на проект „Пристройка към целодневна детска градина „Първи юни“ гр. Бяла“, финансиран от Министерство на образованието и науката. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е 557 800 лева с ДДС. В рамките на проекта бе изградена новата пристройка към основната сграда с топла връзка от занималните. Извършен бе основен ремонт на покрива на сградата. Вълнуваща част за децата е обновеният двор с много повече съоръжения за игра и площадка за обучение по „Безопасност на движението по пътищата“. А в занималните са закупени нови мебели и играчки.

Образованието е основен приоритет в управленската програма на кмета на общината. В рамките на само една година бяха извършени основни ремонти на детската градина в Бяла и Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм. Материалната база във всички учебни заведения в общината е много добра, а местната администрация ще продължи да работи за подобряване на състоянието на учебните заведения.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация