#   Статии
19.07.2021
Започват дейностите по проект „Популяризиране на Бяла чрез организиране на турнири по плажен волейбол“

От 30 юли до 1 август на Южния плаж в град Бяла ще бъде проведен турнир по плажен волейбол за мъже и жени в рамките на проект Популяризиране на Бяла чрез организиране на турнири по плажен волейбол“, изпълняван от местния волейболен клуб „Черноморец Бяла “.

Участие в турнира ще вземат 24 мъжки и 15 дамски двойки, които в рамките на 3 дни ще премерят сили за купата на Бяла. Плажният волейбол е един от най-атрактивните летни спортове, но за съжаление неговият потенциал все още не е напълно развит в България. Целта на бенефициента е с организирането на турнири да популяризира не само спорта, но Бяла и района. За допълнителни емоции организаторите на турнира са предвидили DJ и водещ, които ще организират много игри и забавления за участници и зрители. Освен основните приоритети на турнира – популяризиране на спорта и на Бяла като дестинация за спортен туризъм, бенефициентът акцентира върху опазване на околната среда и работата с доброволци. В рамките на турнира са ангажирани местни деца и младежи. Тяхното участие в подобно събитие ще развие у тях умения, които ще им бъдат полезни и в бъдеще.

Проектът е финансиран от МИРГ „БЧС Бяла – Долни чифлик, а общата стойност на проекта е 54 625,81 лева по програмата за Морско дело и рибарство 2014-2020 година, процедура за подбор на проектни предложения Мярка 4 Подкрепа за създаване на партньорства, разработване на иновативни идеи, популяризация на региона за инвестиции и туризъм, разнообразяване на културния и социален живот, учение през целия живот и придобиване на знания и умения.
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация