#   Статии
01.08.2021
Николова/Мишонова и Нешев/Раев спечелиха турнира по плажен волейбол в Бяла

Двойките Десислава Николова и Ирена Мишонова и Невен Нешев и Делчо Раев спечелиха турнира по плажен волейбол в Бяла. Спортната проява се проведе от 30 юли до 1 август в китния град Бяла. Събитието бе реализирано в рамките на проект „Популяризиране на Бяла чрез организиране на турнири по плажен волейбол“, изпълняван от местния волейболен клуб „Черноморец Бяла “.

Участие в турнира взеха 24 мъжки и 15 дамски двойки, които със добрата си игра разгорещиха емоциите на Южния плаж в град Бяла. На второ място при дамите се класираха Ася Динова и Славина Колева, а третото място заеха Екатерина Александрова и Стефани Кьосева. При мъжете със среброто се окичиха Милен Стоянов и партньора му Мирослав Градинаров, а трети останаха Иван Латунов и Димитър Калчев.

Тридневния турнир се превърна в атрактивен спортен празник с многобройна публика. Освен да наблюдават атрактивната игра на състезателите, зрителите имаха възможността да участват в много игри между отделните срещи. А за отличната атмосфера на турнира се погрижиха водещ и DJ. Съдийството на високо ниво бе осигурено от съдии национална и международна категория, сертифицирани от CEV и Българска федерация волейбол.

В награждаването на победителите се включи и председателя на Националната комисия по плажен волейбол към БФВ – Милко Багдасаров, който сподели отличните си впечатления от турнира и пред всички присъстващи обяви, че през 2022 година турнирът в Бяла ще е част от Националната верига турнири.
Проект Популяризиране на Бяла чрез организиране на турнири по плажен волейбол“, изпълняван от местния волейболен клуб „Черноморец Бяла “. е финансиран от МИРГ „БЧС Бяла – Долни чифлик, а общата стойност на проекта е 54 625,81 лева по програмата за Морско дело и рибарство 2014-2020 година, процедура за подбор на проектни предложения Мярка 4 Подкрепа за създаване на партньорства, разработване на иновативни идеи, популяризация на региона за инвестиции и туризъм, разнообразяване на културния и социален живот, учение през целия живот и придобиване на знания и умения.
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация