#   Статии
15.08.2022
Николова/Мишонова и Димитров/Механджийски спечелиха втория турнир по плажен волейбол в Бяла

Десислава Николова и Ирена Мишонова за втори път се изкачиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка в Бяла, спечелвайки втория турнир по плажен волейбол, проведен от 12 до 14 август на Южния плаж в град Бяла. Първи при мъжете тази година станаха Димитър Димитров и Димитър Механджийски. Отбор „Митаци“, както са известни в средите на волейбола завоюваха купата след зрелищен мач срещу едно от най-разпознаваемите имена в плажния волейбол Милен Стоянов и национала Мирослав Градинаров. При дамите със среброто се окичиха варненките Дарина Киндова и Ева Петрова. На трето място ми дамите застанаха опитната Ася Динова с нов партньор Стефани Кьосева. При мъжете носители на бронза са Димитър Калчев и Стефан Въртигов.

Във втория турнир от проекта „Популяризиране на Бяла чрез организиране на турнири по плажен волейбол“, изпълняван от местния волейболен клуб „Черноморец Бяла “се записа и международно участие – една полска и една италианска двойка. Общо съревнованието се включиха 20 мъжки и 16 дамски двойки, две от които представителните двойки на България до 18 години, които през септември ще вземат участие на Европейско първенство.
След отличното провеждане на първия турнир от проекта ВК „Черноморец Бяла“ бяха поканени да бъдат част от национална верига турнири, промотирана от Българска федерация волейбол. Като част от тази верига, събитието бе излъчвано на живо безвъзмездно в сайта на телевизия b1b box. Отново за доброто настроение на публиката се грижиха водещ и DJ, а доброволци с вече натрупан опит от миналата година се грижиха за опазването на чистотата на плажа и подпомагаха провеждането на събитието. Съдийство на високо ниво, бе осигурено от национални и международни съдии.

Със закупеното оборудване по проекта, бенефициента ще успее да превърне събитието в традиционно не само за Бяла, но вече и за Българска федерация волейбол. С реализирането на проекта се усети съществен ефект върху разпознаваемостта на Бяла като място с отлични условия за спорт и отдих.
Проект Популяризиране на Бяла чрез организиране на турнири по плажен волейбол“, изпълняван от местния волейболен клуб „Черноморец Бяла “. е финансиран от МИРГ „БЧС Бяла – Долни чифлик, а общата стойност на проекта е 54 625,81 лева по програмата за Морско дело и рибарство 2014-2020 година, процедура за подбор на проектни предложения Мярка 4 Подкрепа за създаване на партньорства, разработване на иновативни идеи, популяризация на региона за инвестиции и туризъм, разнообразяване на културния и социален живот, учение през целия живот и придобиване на знания и умения.

Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация