#   Статии
24.11.2022
Бяла отново ще има автогара

След дълги години чакане жителите и гостите на Бяла скоро ще имат улеснен достъп до транспортни услуги. Въпреки, че е курортен град, години наред Бяла беше без функционираща автогара. Това водеше до трудности както за местното население, така и за туристите. След повече от две години в търсене на решение, Община Бяла придоби собственост над сградата на автогарата и прилежащия към нея имот.

„Изключително съм щастлив и горд, че след повече от две години преговори и търсене на възможности, Община Бяла закупи сградата и имота на автогарата. Благодарности към Общински съвет Бяла, който през цялото време ни подкрепяше на 100% и ни даде възможността да закупим имота. Само по този начин ще вървим напред и ще се развиваме. Автогарата е стратегически и много важен обект за нашата Община и затова за мен беше важно да открием вариант да имаме функционираща такава. Вече подготвяме документи, за да кандидатстваме за ремонт. Освен за ремонта започваме преговори с транспортните фирми за увеличаване на честота на транспорта до Варна и Бургас.“ споделя кмета на Бяла инж. Пеньо Ненов.

В последните години се работи все по активно за популяризирането на Бяла като туристическа дестинация и през изминалия туристически сезон се забеляза положителна тенденция и по-голямо търсене от страна на туристите. Проблем все още оставаше ограничения междуградски транспорт. Някогашната автогара беше частна собственост и от години не функционира като такава, нямаше дори и чакалня. Няколко години преговорите с предишните собственици на автогарата не се увенчаваха с успех и дори се бе стигнало до възлагане на обществена поръчка от страна на Общината за проектиране и строителство на нова автогара. През последния месец преговорите за покупката на имота бяха подновени и след решение на Общински съвет той бе закупен.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация