#   Статии
29.12.2022
Ученик от Бяла бе награден за доблестна постъпка

С грамота за доблестна постъпка и плакет бе награден ученикът Жеко Благоев Жеков. Наградата бе връчена на момчето от кмета на Община Бяла, Пеньо Ненов.
Точно преди началото на коледните празници в деловодството на Община Бяла постъпва писмо от директора на Средношколско общежитие „Михаил Колони“, г-жа Жени Кръстева, с което тя информира, че четиринадесетгодишният Жеко Жеков от Бяла е извършил постъпка за пример. Прибирайки се от училище момчето намира портфейл с голяма сума пари и лични документи, които без да се замисли предава на дежурния възпитател в общежитието. Портфейлът е предаден в районното полицейско управление и още в рамките на деня, намерените от ученика лични вещи са върнати на собственика.

„Поздравявам не само Жеко за достойната постъпка, но и неговите родители и учители, които са го възпитали по този начин. Безкористната му постъпка трябва да е пример за всички, не само за връстниците му. Нека да си пожелаем още подобни поводи за гордост и през новата година“ - Пеньо Ненов, Кмет на Община Бяла
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация