#   Статии
16.03.2023
Безплатна работилница за продуктова фотография ще се проведе в Бяла

Безплатна работилница за продуктова фотография ще се проведе в Бяла тази събота (18 март) с начален час 11:00 часа. Уъркшопът ще се проведе в новия КРЕА Център в морския град. КРЕА Център – Бяла е споделено работно пространство за творци и предприемачи от креативните индустрии – художници, фотографи, дизайнери, програмисти и други.
Събитието е част от поредица семинари и обучения, организирани с цел популяризиране на новото кретивно коуйркинг пространство. Гост-лектор на уъркшопа ще е варненският продуктов фотограф Владимир Ладев от LadevStudio.

Работилницата за продуктова фотография е вълнуваща възможност за фотографи, художници и творци, които искат да научат за най-новите тенденции и техники в продуктовата фотография. Програмата на събитието ще обхване широк набор от теми, включително осветление, композиция и редактиране, и ще предостави на участниците практически опит с различни видове продукти като бижута и аксесоари, храна и питиета.

„Развълнувани сме да си партнираме с Ladev Studio за този уъркшоп“, каза Христина Келисакиева, събитиен координатор на проекта. „Целта ни е да предоставим на нашите потребители възможно най-добрите ресурси и възможности. Да им помогнем да развият уменията, идеите и бизнеса си в нашия КРЕА Център. Продуктовата фотография е критичен елемент за всеки бизнес, който иска да успее в дигиталната ера. Щастливи сме от възможността да си партнираме с толкова опитен и креативен фотограф за това събитие.“

Уъркшопа за продуктова фотография ще се проведе на 18 март 2023 г. от 11:00 до 15:00 часа в Креа Център – Бяла (ул. „Андрей Премянов“ 14). Участието е безплатно, но е препоръчителна предварителна регистрация на https://bit.ly/LadevXcrea. Участниците се насърчават да носят собствен фотоапарат, за да се възползват максимално от семинара.
Предстоящото събитие е част от дейностите на проект „BSB – 757 Креативни центрове“, в който Община Бяла е партньор с организации от Турция, Гърция, Румъния и Украйна. В рамките на проекта е изградена мрежа от креативни центрове в Бяла, Чекмекьой - Истанбул, Николаев, Констанца и Кавала. Проектът е финансиран по Съвместна оперативна програма „Черноморски басейн – 2014 – 2020 година“.

КРЕА център - Бяла разполага с конферентна зала, споделен офис с 20 работни места, зала за срещи и профилирани ателиета: музикално ателие, фото и кино студио, шивашко ателие и лаборатория за прототипи. Центърът дава възможност на различни творци и предприемачи да използват услугите му напълно безвъзмездно, в рамките на тази година. Амбицията на екипа на Община Бяла е да превърне новото пространство в притегателно място не само за креативните творци и предприемачи, но и за местните младежи. Там те ще могат да общуват свободно, както с утвърдени специалисти, така и с хора със стартиращи бизнеси. Предвижда се новия център да е домакин на изложби, семинари, арт базари и различни творчески работилници.


Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация