#   Статии
20.04.2023
Екоинициативата "Рециклирай и чети" се завръща за трето издание

Екоинициативата "Рециклирай и чети" се завръща за трето издание!
„Рециклирай и чети“ е инициатива на Община Бяла, стартирана през 2018 година. Всеки участник, предал на 5 килограма хартия или 3 килограма пластмаса ще получи нова книга по избор. Събитието , ще се проведе на 7 май /неделя/ 2023 година на площад Европа с начален час 10:30 часа.
Голямата цел на кампанията тази година е да се съберат общо 2 тона рециклируеми отпадъци - хартия и пластмаса. Какво може да се предаде? Стари вестници и списания, тетрадки и ненужни помагала, празни кутии от сокове и мляко, кашони и други хартиени опаковки, също така пластмасови бутилки от вода и безалкохолни напитки, кофички от кисело мляко, опаковки от козметични и санитарни продукти.

Организаторите подчертават, че участието в кампанията е индивидуално. Всеки участник ще получи една книга по свой избор, сертификат за участие в инициативата и тримесечен абонамент за приложение за аудио резюмета на книги, осигурен от партньор на кампанията.

От Община Бяла призовават всички пластмасови отпадъци да бъдат почистени от съдържанието им преди предаване, старата хартия да бъде опакована в лесен за пренасяне вид.
За изминалите две издания на „Рециклирай и чети“ са събрани общо над 2,5 тона хартия и 500 кг пластмаса. Всички материали са предадени за рециклиране, а с получената сума са закупени и дарени книги на читалищната библиотека в град Бяла.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация