#   Статии
30.08.2023
43 стипендии за отличен успех ще бъдат раздадени на 6 септември

На 6 септември 2023 година ще бъдат връчени стипендиите по общинските програми "Децата на Бяла" и "Успешни студенти". Вълнуващ и важен момент за младите таланти, ученици и студенти от град Бяла. Този година броят на стипендиантите е рекордно висок - общо 43 стипендии ще бъдат връчени в рамките на двете програми.

Общинската програма "Децата на Бяла" награждава ученици от V до XII клас, които са постигнали отличен успех през втория срок на учебната 2022-2023 година. В тази категория се включват деца с отличен успех от 6,00, като тяхната мотивация и усилия са отдадени за постигането на високи оценки. 13 ученици от различни класове на ОУ "Отец Паисий", които ще бъдат наградени със стипендия от 150 лева.

По същата програма, още 23 ученици, с успех отличен над 5,50, също ще бъдат наградени за своите постижения. Тяхната упоритост и постоянство, видими чрез постигнатите високи оценки и превъзходни резултати.

Една награда ще бъде връчена и на Елица Тонкова, ученичка от 9 клас при Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ град Варна за индивидуално участие и призови места в различни конкурси по изобразително изкуство и постижения извън учебната среда.

Програмата "Успешни студенти" от своя страна, отличава младите хора, които продължават своето образование във висши учебни заведения и продължават да постигат отлични резултати. Студентите с успех отличен 6,00 ще получат стипендия от 400 лева, докато тези с успех над 5,50 ще бъдат възнаградени с 200 лева.

Церемонията по връчване на общинските стипендиите не е само специален момент за награждаване на тези млади хора за техните усилия и постижения, но и възможност да се вдъхновят от успехите на другите и да продължат да се стремят към по-високи върхове. Именно това бе и основната цел на тези две програми, да поощряват и вдъхновяват учениците и студентите да постигат по-високи резултати. Тези програми подчертават важността на образованието и мотивират младите хора да продължават да работят усърдно за постигане на своите цели.

Списък на стипендиантите
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация