#   Статии
27.08.2023
Богата и разнообразна програма за празника на Бяла

С приближаването на месец септември Бяла се готви да приветства своите жители и гости с богата програма по повод празника на града – 5 септември. От 3 до 10 септември, в програмата на "Дни на Бяла", градът се превръща в център на културни и развлекателни събития.

Богатата културна програма включва разнообразни дейности:
от спортни предизвикателства до творчески изложби и музикални концерти, за да създадат истински празничен дух в сърцата на всички участници. Този ежегоден празник е толкова очакван, защото богатството на културната програма задоволява най-взискателните.

Спортните фенове ще намерят своето място в тази наситена програма. На 3 септември ще бъде организиран традиционен детски футболен турнир „Бяла къп“ за деца родени преди 2011 и 2012 година. Състезателната атмосфера и емоциите на играта на открито на стадион "Черноморец" ще превърнат този ден в истински спортен празник. Същата вечер Теди Генев ще изпълни своя концерт на откритата сцена на площад "Европа", предоставяйки невероятно музикално изживяване за всички присъстващи.

Изкуството също има своето място в „Дните на Бяла“. Предоставяйки възможност на всеки почитател на културата да се наслади на уникални творчески изяви. На 5 септември ще бъде в Общинският творчески Креа център ще бъдат правени демонстрации и ден на отворени врати. В същия ден, в Музея на Бяла, ще бъде представена втората Обща фото изложба "Бяла в пейзажи", гостите ще имат възможност да видят града през обектива на талантливи фотографи.

Във вечерните часове на 5 септември, площадът ще се превърне в сцена за празничен концерт, включващ Мария Чакърдъкова, Петя Шапкова, Неврокопския танцов ансамбъл и самодейни състави при НЧ "Пробуда - 1928". Концертът ще завърши в ефектно пиротехническо шоу.

Събитията продължават със спорт и адреналин. На 8 септември ще се проведе "Бяла рън" - бягане с дистанция 10 км, където участниците ще се предизвикат в едно незабравимо състезание. Стартирайки от местност "Полянките" и завършвайки впечатляващата Антична крепост на нос Свети Атанас. За децата и начинаещите бегачи е организирана и забавна надпревара с дистанция от 1 километър.
На 9 и 10 септември в комплекс „Теразини“ ще се проведе и открит турнир по дартс.

В тази празнична седмица ще празнува не само Бяла, но и село Господиново.
В двора на Вилното селище от 16:00 часа на 9 септември ще се състои традиционния празник на селото под наслов „Господиново пее, свири и танцува“.
С програмата на "Дни на Бяла" общината създава уникална възможност за хората да се съберат, споделят и създават спомени. Бяла ви кани да се впуснете в богатството на събитията и да усетите духа на този чудесен град.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация