#   Статии
17.11.2023
Талантливи ученици от ОУ "Отец Паисий" в град Бяла подариха прекрасни творби на беленските рибари

Ученици от Основно училище "Отец Паисий" с ръководител г-жа Катя Тодорова проявиха своите творчески умения и поднесоха прекрасен подарък на местните рибари. Инициативата е част от проект "БИОГНЕЗДО В ПОДКРЕПА НА РИБАРЯ", реализиран от Сдружение „Асоциация Биомрежа“ с финансовата подкрепа на МИРГ „Бяла - Долни Чифлик – Аврен“.

Децата, въодушевени от идеята за подкрепа на риболова и рибарите в региона, сътвориха уникални творби, изпълнени с талант и вдъхновение. Морски пейзажи и цветни композиции разкриват не само въображението на младите художници, но и тяхната грижа за морската среда и традициите на местните рибари. Всички картини са поставени в рамки и бяха подарени на местните рибари.

Инициативата не само подчертава важността на риболова и устойчивото използване на морските ресурси, но и насърчава творческото изразяване на младите хора. Подобни инициативи създават важни връзки между поколенията и да подкрепят устойчивото развитие на местната общност. През периода на проекта бяха успешно организирани и проведени 8 активности, включително разнообразни събития и 3 работилници в общините Бяла, Долни чифлик и Аврен, които включиха участието на деца и младежи от различни възрасти.

На 16.11.2023 г. /четвъртък/ в Креа центъра на гр. Бяла бе проведена финална пресконференция, на която бяха обобщени резултатите от дейностите, изпълнени по проекта. Проектът, реализиран от СНЦ Асоциация Биомрежа, получи значителната финансова подкрепа на МИРГ „Бяла - Долни Чифлик – Аврен“, по договор BG14MFOP001-4.093-0001-C01, в рамките на Програма за морско дело и рибарство, BG14MFOP001-4.093 - МИРГ БЧС Бяла-Долни чифлик-Аврен Мярка 2 Подкрепа за инвестиции в дейности алтернативни на рибарството и аквакултурите в други сектори на морската икономика.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация