#   Статии
22.11.2023
Коледен конкурс за картички 2023: Творчество, топлина и споделена радост

Община Бяла обявява старта на седмия конкурс за коледни картички за деца и ученици от детската градина и училищата на територията на общината. Една инициатива, превърнала се в традиция. Освен възможност за творческа изява на местните децата, конкурсът има и благотворителен характер, който прави празничния сезон още по-специален.

„Всички картички в конкурса са създадени с много любов и желание от нашите малки художници и носят в себе си нещо по-специално и топло. Затова от няколко години взехме решение всички тези уникални творения да не бъдат само предмет на конкурса, но да станат част от коледната радост за възрастни и самотно живеещи наши съграждани. Всички картички от конкурса подаряваме на тези, които изпитват нужда от подкрепа и топлина през празничните дни и по този начин учим най-малките на силата да правиш добро.“ споделя кметът на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов.
Възможностите за участие са безгранични - рисунка с акварел, моливи, пастели и бои, както и апликация. Всеки участник може да представи до три коледни творения, като ги предава в Деловодството на Общинска администрация до 8 декември 2023 г. Готовите творби, съпътстващи се с информация за участника, ще бъдат подложени на оценка в четири възрастови групи, от 3 до 15 години. Организаторите призовават всички участници да напишат поздравления и пожелания за празниците, които да бъдат приложени към техните творби.

Преди коледните празници, на 14 декември, всички творби ще бъдат изложени в новия Креативен център в град Бяла, а участниците ще бъдат наградени с грамоти и атрактивни предметни награди.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация