#   Статии
28.11.2023
Община Бяла с богат културен календар през декември

Приказната магия на декември завладява Бяла, градът се готви за месецът на топлината, споделеността и радостта. Празничните дни ще бъдат запълнени с различни събития, вдъхновяващи вярата в доброто и създаващи специални моменти за всички граждани и гости на града.

Какво предстои?
Благотворителен Базар - "Обединени в доброто"
Вече се превърна в традиция декември месец да обединява всички обществени институции в града в благотворителен коледен базар в подкрепа на нуждаещи се жители на общината. Базарът с ръчно изработени картички, декорации и плетива ще бъде подреден в новия Креа Център и Пенсионерски клуб. Откриването ще е на 1 декември от 17:00 часа. След откриването базарът ще работи при следното работно време:
- Пенсионерски клуб – от 11 до 19:00 часа, всеки делничен ден
- Креа център – от 16:00 до 19:00 часа, всеки ден

В същия ден Бяла ще засияе в празничната си премяна. От 17:50 часа на площад "Европа" ще се открие Коледен базар с участието талантливия певец Атанас Кателиев.

През целия декември, всеки петък и събота, градът ще прозвучи под мелодиите на различни изпълнители и групи. Музикални вечери със специални гости ще ни отведат във вълнуващо пътешествие из света на музиката и коледния дух.

Сърцето на празничния сезон ще забие още по-силно на 22 декември с традиционният коледен концерт в читалище „Пробуда“. На сцената ще се представят деца от ДГ „Първи юни“, ОУ „Отец Паисий“, всички самодейни колективи при читалището и новия Мажоретен състав в града.

За любителите на творчеството и занимателните изживявания, декември в Община Бяла ще предложи тематични детски работилници, изложби и занимания, които ще заредят всеки ден с усмивки и вдъхновение.

С вяра, че този декември ще бъде специален - време, което обединява, вдъхновява и носи радост Община Бяла Ви кани да се присъедините към всички събития.

Заповядайте и се потопете в коледната вълшебство на Община Бяла!
Подробен календар с всички събития е публикуван на Туристическия портал на Община Бяла, в секция „Събития“.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация