#   Статии
18.04.2024
Обществени организации в Бяла обединяват сили в благотворителна инициатива за реставрация на икони в църквата "Света Параскева" преди Великден

Народно читалище "Пробуда", Клуб на пенсионера, Българо-гръцко дружество "Аспрос" и Тракийско дружество "Николай Хайтов" с подкрепата на Община Бяла се обединяват в благотворителна инициатива, насочена към реставрацията на ценни икони в църквата "Света Параскева".

Целта на инициативата е да се съберат необходимите средства за реставрацията на ценни икони в най-старата църква в общината "Света Параскева". Тези икони са свидетели на богатата културна и религиозна история на региона и са от изключително значение за общността на Бяла.

Участниците в инициативата предлагат различни начини за подкрепа, включително възможности за дарения чрез дарителски кутии в публични учреждения и търговски обекти, организиране на благотворителен базар с ръчно изработени украси и провеждане на благотворителен концерт на 21 май с участието на самодейци от общината.

Дарения могат да бъдат направени и по банков път при съставен договор за дарение сметката на Община Бяла:
- Банка: ДСК ЕАД - гр. Бяла
- BIC код на банката: STSABGSF
- IBAN: BG89STSA93008400275700
- Вид на плащане: 44 51 00
Договорите за дарения по банков път се изготвят в сградата на Общинска администрация, етаж 2, стая 16.

Всички жители и гости на Бяла са поканени да се включат в тази благородна кауза и да помогнат за запазването на културното богатство на общината.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация