#   Статии
23.05.2024
Програма за честване на 24 май в Община Бяла

Община Бяла подготвя тържествена програма за отбелязването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това събитие, което обединява духовния и културен живот на града, ще се проведе с участието на всички образователни институции и културни организации в Бяла. Жителите и гостите на града са поканени да се присъединят към празничните мероприятия и да споделят този значим ден.

Празнично шествие

На 24 май, от 09:30 часа, ще започне празничното шествие на образователните институции в град Бяла. Шествието ще тръгне от Основно училище "Отец Паисий" и ще премине по ул. "Михаил Иванов" към Детска градина "Първи юни". Към шествието ще се присъединят и учениците от Професионалната гимназия, които ще продължат по улица "Андрей Премянов" до централния площад на град Бяла.

Тържествен концерт

На откритата сцена на централния площад, от 10:00 часа, ще се проведе тържествен концерт. В него ще вземат участие децата от Детска градина "Първи юни", ученици от Основно училище "Отец Паисий" и самодейци от читалище "Пробуда". Програмата ще включва литературно-мозукална програма и танцови изпълнения.

Изложба в Креативния център

По същото време в Креативния център на град Бяла ще бъде открита изложба на ученици от Основно училище "Отец Паисий". Изложбата ще представи техни творби и проекти, създадени през учебната година. Тя ще бъде отворена за посетители през целия ден и ще предостави възможност на гражданите да се запознаят с творческите постижения на младите таланти от Бяла.

Връчване на стипендии

След концерта, на същото място, ще се проведе церемония по връчване на годишните стипендии по програмите "Децата на Бяла" и "Успешни студенти". Близо 40 ученици и студенти ще бъдат наградени за постигнат висок успех през първия срок и семестър на учебната 2023-2024 година. Тази инициатива има за цел да поощри и подкрепи младите таланти и да насърчи тяхното образование и развитие.

Община Бяла кани всички жители и гости на града да се присъединят към тържествата по случай 24 май. Това е ден, в който се отдава почит на просветителското дело на светите братя Кирил и Методий и се подчертава значението на българската азбука и култура. Нека заедно да се насладим на празничната атмосфера и да подкрепим младите таланти на Бяла.

Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация