#   Статии
31.10.2013
Бяла чества Международния ден на Черно море

Днес 31 октомври е Международния ден на Черно море. Тази година се отбелязва шестнадесетата годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море.
В чест на морето, община Бяла организира конкурс „Черно море в картини и слово“. Това е първия конкурс от такъв характер, организиран от китната черноморската община. В конкурса участие взеха над 50 деца и възрастни. Те представиха талантите си в категориите „Рисунка“ и „Снимка“.
Засилен беше интереса към категорията за рисунки. В нея участие взеха 30 млади талантливи художници, които изобразиха красотата и богатствата на Черно море в своите картини. Наградени бяха: Анастасия Орлова , Марио Григоров, Йоана Костова и Живомир Жеков - ученици от ОУ „Отец Паисий“- гр. Бяла. Всички останали участници получиха подаръци за положените творчески усилия.
В категорията за снимки, вдъхновени от Черно море, участие взеха хора от различни възрасти и националности. Смело можем да обявим, че това е международната категория в конкурса. Повече от 20 любители на фотографското изкуство участваха с над 40 страхотни снимки. Призьорите в тази категория са: Филип Петков,Вадим Калинин и Галин Тодоров.
Рисунките и красивите фотографии са подредени в изложба в сградата на НЧ „Пробуда 1928“- гр. Бяла. Изложбата може да бъде видяна до 30 ноември всеки делничен ден от 9 до 15 часа.

Снимки: DSC_0664: Марио Григоров- един от наградените участници
LK Krapec (25) и more 2013 (23) Снимки на Филип Петков – I място в категория „Снимка на Черно море“
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация