#   Статии
23.06.2015
Тази година програмата на Националния събор на читалищата ще е още по-атрактивна

За седма поредна година Община Бяла и НЧ „Пробуда 1928“ обединяват усилия в организирането на Националния събор на читалищата. Събитието ще се проведе в 4 дни от 25 юни (четвъртък) до 28 юни (неделя) на откритата сцена на централния площад в града.

Съборът ще бъде официално открит на 25 юни (четвъртък) от 17:00 часа. Веднага след това започва концертната програма. Поради големия интерес от страна на участниците през всички дни програмата ще продължи до 22:30 часа Тази година тя е още по-разнообразна от всички други години. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на изпълненията на групи за автентичен и обработен фолклор, фолклорни танцови състави, състави за модерен балет, вокални групи, групи за стари градски и шлагерни песни, кукерски състави и още много други. В условията за участие няма възрастово ограничение, по предварителни данни най-малкият участник тази година ще е само на 5 години, а кой ли ще бъде най-възрастния все още не е известно.

Броят на участниците тази година е безпрецедентен за събитието, Над 1 600 самодейци от 80 читалища са потвърдили своето желание за участие. Самодейци от всички краища на страна ще се стекат в Бяла и ще превърнат почивните дни в празник на българщината.

Организаторите се надяват съборът и тази година да е все така успешен и с всяка изминала година да дава възможност за изява на все повече самодейни колективи. Събития като него сплотяват хората и стимулират участниците всяка година да са все по-добри и атрактивни.
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация