#   Статии
15.09.2015
В Община Бяла започна новата учебна година

Повече от 200 ученици започват учебната година в ОУ „Отец Паисий“ гр. Бяла. 36 от тях за първи път прекрачват прага на училището.

Традиционно откриването на учебната година в основното училище започна с вдигане на българския трикольор под звуците на националния химн и посрещане на училищното знаме. Официални гости бяха председателят на Общинския съвет д-р София Кирова и общинският съветник д-р Ростислав Минчев, който е и председател на училищното настоятелство.

Директорът на учебното заведение Делян Дончев приветства учениците и учителите с пожелание за успешна учебна година.

Заместник кмета на Община Бяла Костадин Самарджиев даде начало на учебната година в Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм. Новата учебна година училището започва с близо 70 ученици. Те ще се обучават в специалността „Организация на обслужването в хотелиерството“ с руски и английски език.

С празнични прояви стартира новата учебна година и в детските градини на територията на община Бяла. През учебната 2015/2016 година в общинските детски заведения задължителна предучилищна подготовка ще преминат 68 деца на 5 и 6 години.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация