#   Статии
24.05.2016
С шествие и празничен концерт почетохме 24 май

Бяла почете светлия празник на славянската писменост, на българската просвета и култура - 24 май с празнично шествие и концерт посветен на делото на Кирил и Методий.

Ученици, преподаватели, културни дейци и родители, с българския трибагреник в ръце, преминаха през централната улица на град Бяла в тържествено шествие. Под звуците на „Върви народе възродени“ шествието завърши в Народно читалище „Пробуда - 1928“, където се състоя традиционния концерт.
В началото на тържеството поздрави, към всички присъстващи отправиха директорът на основното училище – Дилян Дончев и зам. кметът на Бяла – Костадин Самарджиев.

Малчуганите от детската градина поздравиха жителите и гостите на общината с танци и песни. Празничното настроение подеха учениците от ОУ „Отец Паисий”, които бяха пъстра програма с много стихове, песни и народни танци.

Учителите и културните дейци от Бяла са достойни последователи на славянските първоучители. Признателност към неуморния им труд и усилия за поддържането на българската народност и дух, бликаше по светналите от радост и гордост лица на десетки родители, баби и дядовци.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация