#   Статии
29.03.2017
В Бяла се проведе партньорска среща по проект "Последната миля"

На 8 март се състоя в Бяла се състоя среща партньорска среща по проекта „Последната миля“ с цел запознаване на участниците с гъвкавите транспортни услуги, които се предлагат тук през летния сезон.

По стар български обичай девойки в народни носии посрещнаха гостите с топъл хляб и сол. Те бяха приветствани от заместник кмета на Бяла – Костадин Самарджиев, председателят на Общинския съвет – София Кирова и общински съветници.
Последва кратка презентация на част от алтернативните транспортни решния, които се използват през летния сезон в града. Пред партньорите в проекта бе представен електромобилът, закупен по проект „Консервация, реставрация, експониране и социализация на Антично селище и късноантична крепост на нос „Св. Атанас” и превръщането им във водеща туристическа атракция на територията на Община Бяла, Варненска област”, изпълнен по ОП „Регионално развитие “ 2007 – 2013 г.

След това последва разходка до Античната крепост на нос Свети Атанас. За някой от партньорите бе осигурен специален транспорт с файтон. Последва обиколка на забележителността и запознаване на гостите с най-ранната история на града.
В конферентната бе проведено заседание на партньорите, представени бяха различни възможности за интегриране на електро и автоматизирани автомобили в транспортната схема на област Варна.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация