#   Статии
13.11.2017
В БЯЛА УЧАТ МАТЕМАТИКА С РЕЦЕПТА ЗА ПАЛАЧИНКИНеобходимо ли е да си математик, за да направиш вкусни палачинки? Отговорът на децата от клуба по извънкласна дейност „Часът на математика“ в ОУ „Отец Паисий“, град Бяла е положителен. Именно рецептата за палачинки им е помогнала не само да овладеят основните математически действия, но и да се научат да работят с дроби.
Техният клуб, заедно с кръжока „Малък творец“, са включени в книгата „Заедно за Европа“, 60 години Европейски социален фонд. Изданието беше представено днес в училището от екипа на Областния информационен център – Варна. На събитието присъстваха 25 деца и учители.
„Въпреки трудностите, които срещаме, работим с ентусиазъм – и ние, и нашите ученици“, коментираха учители от ОУ „Отец Паисий“.
По време на събитието по представянето на книгата, децата имаха възможност да се запознаят с успешни истории на техни връстници, които също са част от изданието и да зададат своите въпроси за същността и начина на функциониране на Европейския съюз.
Представянето на „Заедно за Европа“ продължава утре, 14 ноември в с. Стефан Караджа, община Вълчи дол. Там екипът на Областния информационен център - Варна ще посети Професионалната гимназия по земеделие и горско стопанство. В събитието ще участват и преподаватели от катедра „Аграрна икономика“ на Икономическия университет – Варна. Те ще представят на гимназистите Мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“.


Повече информация можете да намерите на:
Тел.: 052/ 820 911, 052/ 820 955, e-mail: [email protected]
адрес: пл. „Св.Св. Кирил и Методий“ 2 /Козирката/
web: www.eufunds.bg, www.varna.bg
група във Фейсбук: http://www.facebook.com/groups/257231861054271/

Автор: ОИЦ

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация