#   Статии
21.05.2018
ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА ЕКОНИНИЦИАТИВАТА „РЕЦИКЛИРАЙ И ЧЕТИ“

Община Бяла със съдействието на верига книжарници Буктрейдинг и Виваком организираха екоинициативата „Рециклирай и чети“. Идеята на събитието бе да бъдат събрани хартиени и пластмасови отпадъци, които след това бяха предадени за рециклиране.

Участие в инициативата взеха над 70 души на възраст от 4 до 74 години. Всеки участник предал поне 3 килограма хартия или 2 килограма пластмаса получи талон, за безплатна книга, която имаше възможност да избере на място от заглавията, предоставени от книжарници Буктрейдинг.

Малката Елица Стоянова от III б клас на ОУ „Отец Паисий“ донесе най-много хартия - цели 118 килограма. С това тя си заслужи голямата награда, осигурена от Виваком, чисто нов таблет.

Общото количество, което бе събрано е малко над 1 тон. Чрез рециклиране на такова количество хартия 13 дървета са спасени от изсичане, спестени са малко над 4 000 киловат часа енергия, 4 кубични метра от обема на сметището и близо 32 000 литра вода.

Събитие от подобен характер се организира в Бяла за първи път, но не и за последен път. Следете информацията на сайта ни за дата на второто издание на „Рециклирай и чети“.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация