#   Статии
05.04.2019
СТЕФЧО ХРИСТОВ СТАНА СВЕТОВЕН ШАМПИОН

Голям успех за българските щанги на световното първенство за кадети в Лас Вегас, САЩ. Стефчо Христов се окичи със златото в категория до 102 килограма с общ резултат в двубоя от 315 килограма (145 кг в изхвърлянето и 170 кг в изтласкването).
Няколко дни след завръщането му на родна земя Стефчо бе официално посрещнат от кмета на Община Бяла, Анастас Трендафилов, и общинския съвет. Беше му връчена специална награда за постигнати високи постижения в спорта. Всички присъстващи му пожелаха още много успехи и да продължава да прославя страната, а и Бяла.

На официалната среща Стефчо показа спечелените медали и трикото, с което ги и завоювал. Впечатление на всички направи разположеният в центъра на предната част на трикото герб на Община Бяла, поставен по негова лична инициатива.

Стефчо Христов е по-малкият брат на сребърния медалист от младежката Олимпиада, провела се в Буенос Айрес миналата година – Христо Христов. Те са родом от Бяла, образованието си започват в Основно училище „Отец Паисий“, а след това семейството им се премества във Варна. Въпреки, че вече от години живеят, учат и тренират във Варна момчетата използват всяка възможност да се приберат в родната Бяла, да се види с роднини и приятели.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация