#   Статии
26.04.2019
Близо 250 участници в Маратона на четенето в Бяла

За четвърта поредна година читалищната библиотека организира Маратон на четенето в Бяла, част от седемнадесетото издание на инициативата в България. Пъстър карнавал, състезание по четене, литературно четене на стихове, посветени на морето, драматизация на приказка и интерактивен урок са само малка част от начините, по които участниците се включиха в Маратона.

Поради големия брой участници и различните изяви част от програмата, събитието се проведе в рамките на не един, а цели четири дни. Близо 250 участници от Детска градина „Първи юни“, Основно училище „Отец Паисий“, Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм и Пенсионерския клуб бяха част от Маратон на четеното 2019.

Библиотеките днес изпълняват важна роля за развитието на обществото, в което водещи фактори са знанието и информацията. Традиционната визия за библиотеките се промени и в тях вече широко приложение намират и новите технологии. Нашата библиотека отдавна вече не е само място, от което можеш да си вземеш книга. Благодарение на труда, който полага библиотекарят – Димитричка Баналиева, библиотеката в Бяла е едно модерно пространство, в което се случват редица събития с цел стимулиране на младото поколение да растат по-любознателни, по-информирани и по-инициативни.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация