#   Статии
01.05.2019
Младежи инициираха „освежаване“ на площад „Европа“

По инициатива на Младежкия клуб в града в празничния 1 май бе организирана акция по освежаване на централния площад „Европа“.

С огромно желание над 20 младежи и деца се включиха в инициативата и само за няколко часа работа постигнаха видима разлика – лакираха пейките, боядисаха информационните табла и цоклите, варосаха част от липите, които съвсем скоро ще разцъфнат и ще наситят въздуха с приятния си аромат.

„Днес е първи май – ден на труда, затова ние сме тук на площада. Харесва ни да участваме в различни доброволчески инициативи, по този начин освен, че помагаме и научаваме нови неща. Днес много хора ни поздравиха, че сме решили да почистим площада и това ни радва и ни прави горди от действията ни. Надяваме се в следващите ни подобни акции да се включат повече хора. Бяла е нашият роден град и искаме да изглежда още по красив.“ споделят доброволците.

В началото на годината група ентусиазирани младежи решиха да направят организация, която да работи с децата и младите в свободното им време. До момента те са реализирали няколко събития – Базар за мартеници, занималня по време на априлската ваканция, участваха като доброволци в Голямото събиране на капачки на 13 април във Варна, а сега и почистването и освежаването на площада.

Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация