#   Статии
21.04.2020
БЕЗПЛАТЕН ТОПЪЛ ОБЯД ЗА 140 ДУШИ В ОБЩИНА БЯЛА

Община Бяла стартира изпълнението на проект „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 година“, финансиран от целева програма на Агенция за социално подпомагане. Дейностите по проекта ще се изпълняват в рамките на 33 работни дни (от 21.04 до 09.06.2020 година).

Обхванатите уязвими лица ще получават топъл обяд -супа, основно ястие, хляб и десерт (при реализирани икономии) до домовете си всеки работен ден.

Целта на проекта е да се подпомогнат максимален брой хора от най-застрашените групи, страдащи от продължителна социална изолация и продължително намаляване на доходите. По този начин се стремим да смекчим, до колкото е възможно, ударите от кризата върху най-уязвимата част от населението на нашата територия.

Основна целева група са лица, които поради възрастта си, трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.
Идентифицирането на нуждаещите се лица на територията на община Бяла е осъществено при спазване на противоепидемичните мерки. Със Заповед № РД 0700–152 от 08.03.2020 год. е създаден Кризисен щаб за превенция, ограничаване и недопускане на разпространението на заболяването COVID – 19 на територията на община Бяла и е посочен телефон за сигнали и лице за контакт при възникване на необходимост от помощ.

„С реализирането на този проект, ще помогнем на лицата от най-уязвимата група. Започваме доставка на безплатна топла храна на самотноживеещи възрастни, хронично болни и хора с доходи под критичния минимум. Вярвам, че ще помогнем на много хора в този труден момент“ споделя инж. Пеньо Ненов – кмет на Община Бяла.

Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация