#   Статии
24.07.2020
„Седмица на морето 2020“ се отменя

Още едно емблематично събитие отпадна от културния календар на Община Бяла. Това е традиционната „Седмица на морето“, която трябваше да се проведе в началото на месец август. Организирането на подобно мащабно събитие е в разрез с противоепидемичните мерки определени със Заповед № РД -01-403 от 15.07.2020 година на министъра на здравеопазването.
„Наясно сме, че „Седмицата на морето“ е най-дългоочакваното събитие от културния ни календар. До последно правихме подготовка и търсихме варианти за провеждането ѝ. Вероятно ще разочароваме мнозина, но на днешното заседание на Общинския кризисен щаб взехме решение да отменим събитието. Благодарение на спазването на мерките от страна на преобладаващата част от населението, към момента Бяла остана незасегната от вируса. Извиняваме се на всички, които очакваха събитието. Надяваме се по-скоро тази усложнена обстановка да приключи, за да можем в края на месец август да организираме поредица от събития по повод празника на града“ - кметът на Общината инж. Пеньо Ненов поднася своите извинения на всички, които с нетърпение очакваха събитието.
В изминалите няколко дни бе отчетен нов ръст на новозаразените лица с COVID-19 в страната. Припомняме на всички жители и гости на града, че носенето на маски на закрити места е абсолютно задължително.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация