избори
преброяване
ОИК

  Д Н Е С   /     ПРОГНОЗА

  1. сутрин
  2. сутрин
  1. денем
  2. денем
  1. вечер
  2. вечер
макс. C° 22°  /  мин. C° 11°

2021
пвтсрчпсн
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

 
МИРГ

 
МИГ

  #   Статии
25.11.2020
Община Бяла с одобрен проект за пристройка към целодневна детска градина „Първи юни“

Има ли по-истински и по-хубави инвестиции от тези за нашето бъдеще – децата на Бяла? Община Бяла получи одобрение от Министерството на образованието и науката по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022“ с осигурени средства от правителството на Република България.

Една отдавна бленувана мечта на колектива на детската градина, на децата, родителите и общинското ръководство предстои да стане реалност. Вторият дом на нашите деца ще се сдобие с нова пристройка, предназначена за игри и забавления.

Дейностите във връзка с изпълнението на проекта са:

- Изграждане на пристройка към основната сграда на детската градина с помещения за игра, санитарни възли и помощни помещения за ползване от всичките групи в детската градина. Същата ще бъде изградена с топла връзка към основните помещения, за да може да се използва пълноценно и през студените месеци. Пристройката е необходима за нормалното функциониране на детската градина и ще осигури на децата достатъчно пространство за игри. При лошо време, ще се използва активно, заради невъзможността децата да играят навън. Това ще им осигури необходимото им място както за свободни игри, така и за занятия предвидени в учебния им план.
- Ще бъде извършена реконструкция на съществуващият покрив и ще бъде изграден нов, покриващ както основната част на учебното заведение, така и новосъздадената пристройка.
- Предвижда се подмяна на наличната и вече амортизирана кухненска техника. Ще бъдат доставени чисто нови електроуреди: електрическа печка, електрическа фурна, хладилник, стерилизатор и посуда, съответстващи на всички изисквания за хранене в учебното заведение. Това ще даде възможност, за приготвянето на здравословна и изцяло съобразена с нормите храна, за децата.
- Децата ще получат нови гардероби, легла и матраци. Ще им бъдат осигурени маси и столове за хранене. Фоайето ще бъде оборудвано с нови пейки и шкафове за обувките на децата.
- Предвидено е облагородяване на цялата дворна площ. Ударопоглъщащата настилка за игра ще бъде подменена с нова , съответстваща на всички норми за безопасност. Ще бъдат доставени и монтирани нови детски съоръжения за игра 3 пързалки, 4 люлки , 3 люлки-тип клатушка, занимателен панел-магазин, 1 занимателен панел - шофьор, 3 беседки, комбиниран уред баскетбол и футбол, пейки, двойна къщичка с катерушка. Всички съоръжения ще бъдат с разнообразен дизайн, осигуряващ разнообразие в игрите на децата, развиващи въображението и фината им моторика. Броя и големината на съоръженията е изцяло съобразен с броя и възрастта на децата посещаващи детската градина.

Стойността на целият проект е 557 800 лева. Приоритет в работата на Община Бяла е осигуряване на модерни и съвременни условия за отглеждане, възпитаване и обучение на нашите деца. Крайната цел на проекта са безгрижни и безопасни игри, и детски сърца изпълнени с радост и веселие.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2021
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация