#   Статии
04.12.2020
Община Бяла започва разделно събиране на зелените отпадъци

От следващата седмица по график Община Бяла започва извозване на зелените отпадъци. Всеки ПОНЕДЕЛНИК служители на Общината ще събират зелените отпадъци в град БЯЛА, а в ЧЕТВЪРТЪК по СЕЛАТА.

Това ще улесни жителите на общината, които трябва да изнасят събраните растителни отпадъци –трева, листа, стайни и градински цветя, остатъци от подрязване на храсти, лози и дръвчета от градини и дворове, като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ги поставят в чували и ги привеждат в удобен вид за товарене, поставяйки ги на тротоарите до съдовете за битови отпадъци.
Както знаете от средата на 2015 година битовите отпадъци, генерирани от жителите на общината, се извозват до завод за преработка на отпадъци. Условие за приемане на отпадъците и в тях да не се откриват зелени отпадъци и с годините изхвърлянето на този тип отпадъци се превърна в проблем да жителите на общината и на места започнаха да се образуват сметища. Служителите на Общината ежедневно се грижат за поддържането на града чист, но без отговорно поведение от страна на жителите, тази задача е трудно постижима. Организираното извозване от страна на Общината ще бъде в услуга и на по-възрастните хора, които нямат възможност да компостират или сами да извозват отпадъците.

Работи се по проектиране на площадка за временно съхранение на строителни отпадъци, която ще бъде в непосредствена близост до старото депо за битови отпадъци.

Ако забележите изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места може да ни сигнализирате на следните имейл адреси [email protected] и [email protected]
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация