#   Статии
20.08.2021
Започнаха „Дните на българското кино“ в Бяла

В Бяла започнаха „Дни на българското кино“. Събитието стартира на 19 август и ще продължи до 23. 5 поредни дни с прожекции на съвременни български филми.

Събитието започна с прожекция на филма „Ката за последно“. Романтичната комедия на Ивайло Пенчев с участието на Мария Бакалова, Васил Банов, Филип Аврамов и още редица популярни български актьори плени публиката. Програмата продължава със „Завръщане“, а специален гост на прожекцията ще бъде продуцента на филма Ники Илиев. В събота /21.08/ предстои „Диви и щастливи“, в неделната вечер Асен Блатечки ще гостува в Бяла с „Бензин“ и за финал на 23.08 /понеделник/ „Дните на българското кино в Бяла“ ще бъдат закрити с „Голата истина за група Жигули“.

„Стартираме „Дните на Българското кино“ в Бяла с голямо желание и ентусиазъм да превърнем събитието в традиция. Всички жители на Бяла си спомнят как в продължение на десетилетия са гледали филми под звездното небе. След ремонта на съоръжението основно бе използвано като лятна сцена за концерти, но съм щастлив, че успяхме да открием възможност и за филмови прожекции. Благодаря на всички актьори, които ще се отзоват на поканата да организираме и срещи с тях преди прожекциите. “ споделя кмета на Бяла – инж. Пеньо Ненов.
Лятното кино в Бяла е едно от най-големите летни кина по Черноморието. Построено в края на миналия век съоръжението е посрещало звезди като Лили Иванова и Васил Найденов. През 2016 година е завършен мащабен ремонт на летния кино-театър, но липсата на необходимата техника е пречела да се извършват редовни кино прожекции и съоръжението е използвано като лятна сцена за концерти, най-вече от „Седмицата на морето“.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация