избори
преброяване
ОИК

  Д Н Е С   /     ПРОГНОЗА

  1. сутрин
  2. сутрин
  1. денем
  2. денем
  1. вечер
  2. вечер
макс. C° 18°  /  мин. C° 10°

ноември 2021
пвтсрчпсн
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293012345

 
МИРГ

 
МИГ

  #   Туризъм
Атракции Хотели Бунгала Къщи за гости / Самостоятелни стаи Заведения Услуги
Винарска изба
"Chateau Polychronoff"

Винарската изба разполага със собствени лозарски масиви, засяти с най-подходящите за региона винени сортове грозде.

Избата произвежда малки партиди качествени бели и червени вина, предназначени най-вече за дегустации.

За гостите отвори врати нова дегустационна, където те могат да се насладят на най-отбраните вина производство "Chateau Polychronoff":

Димят:

Димятовото бяло вино на "Chateau Polychronoff", се приготвя по общоприетата технология за белите трапезни вина. Виното има зеленикав цвят с малко по подчертан жълт оттенък. То има специфичен плодов аромат, характерен за сорта димят и свеж хармоничен вкус.

Мерло:

Мерлото на "Chateau Polychronoff" е с плътен рубинен цвят с изкрящи ярки оттенъци. Ароматът е много интезивен и типичен за сорта. Вкусовият аромат е завладяващ, доминиран от нюанса на червени плодове. Във вкуса преобладават нестопени танини, придаващи приятен привкус.

Ркацители:

Гроздето на ркацители се използва за приготвяне на висококачествени трапезни бели вина, а в някои райони и за материал за шампански вина. Цветът е светло сламен със зеленикав до светложълт оттенък.

Варненси мискет:

Сортът е създаден като хибрид между Димят и Италиански ризлинг. Отглежда се на ограничени площи само във Варненска област. Варненският мискет на "Chateau Polychronoff" има специфичен вкус с лек мускатов аромат. Цветът е светло сламен със зеленикав оттенък.

Памид:

Tракийските вина от този сорт са били известни още в далечното минало. Омир пише как те са били пренасяни от Тракия с кораби до гръцкия лагер край Троя. Памидовото вино се произвежда по общоприетата технология за червени вина. То е със светло червен до розов цвят и специфичен за сорта плодов аромат. Консумира се като младо, не подлежи на стареене.

 

© Община Бяла 2006-2021
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация