#  Икономика
Характеристика История Инфраструктура Икономика и услуги Образование
Читалище Стадион Църкви Етнографска експозиция Паметници

В Бяла са развити: хотелиерство и ресторантьорство; селско, ловно и горско стопанство; търговия, ремонт и техническо обслужване на автомобили и мотоциклети, на лични вещи и на стоки за домакинството; преработваща промишленост;
Инвеститорският интерес към Бяла в момента е огромен. Строят се предимно модерни жилищни кооперации, хотели, къщи и вили.
Рибарски лодки

Туризмът е основен отрасъл развит в Бяла. Създадена е солидна база за отдих и почивка, която ще се развие с изключително бързи темпове в близко бъдеще. Планира се и се полагат узилия за доразвиването на яхтения туризъм.
Един от традиционните поминъци в Бяла е винарството и лозарството. На територията на Бяла са засети големи масиви от лозови насъждения.
Друг отрасъл, който е добре развит в Бяла е рибарството. От древни времена местните жители са използвали морето за своето препитание. Съществува идеен проект за създаване на рибарско селище в близост до пристанище Бяла.
Банковият и застрахователният сектор са добре застъпени - в гр. Бяла съществуват няколко клонона на банки и застрахователни фирми. В центъра на града е поставен банкомат.

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация